Μουστοκούλουρα
Μπλογκοφιλαράκια μου, μου λείψατε πολύ!!! Ελπίζω να επιστρέψατε απ τις διακοπούλες σας φρέσκοι και ανανεωμένοι να υποδεχτούμε το χειμώνα, που προβλέπεται να είναι δύσκολος από πολλές απόψεις. Εγώ διακοπές δεν πήγα, πήγα ένα ταξιδάκι με την μικρή μου στην Αθήνα όπου έκατσα για δύο εβδομάδες λόγω κάποιων εξετάσεων που έπρεπε να κάνω για το μπεμπέ που περιμένουμε. Σε λίγες μέρες μπαίνω στον 6 ο μήνα και δόξα το Θεό όλα είναι καλά και σε λίγους μήνες περιμένουμε την δεύτερη κορούλα μας. Μετά από πολύ καιρό που έχω να σας βάλω συνταγούλα είπα να υποδεχτώ το φθινόπωρο με μια φθινοπωρινή γλυκιά συνταγούλα.Μιας και ο μούστος είναι στην εποχή του. Τραγανά μυρωδάτα μουστοκούλουρα λοιπόν για να συνοδεύσουμε το απογευματινό φθινοπωρινό καφεδάκι μας.
Υλικά:
170 ml μούστος
- 170 ml λάδι
- 170 γρ. ζάχαρη (εγώ έβαλα ακατέργαστη)
- 1 κ.γλ σόδα
- 1 κ.γλ αμμωνία
- 1 κ.σ κανελλογαρύφαλλα
- 60 ml κονιάκ ή λικέρ βύσσινο
- ξύσμα πορτοκαλιού
- Περίπου 750 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε σε λεκανίτσα όλα τα υλικά μαζί ρίχνοντας λίγο λίγο αλεύρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά που να μη κολλάει στα δάχτυλα. Ίσως πάρει λιγότερο αλεύρι.
- Πλάθουμε κουλουράκια και τα στρώνουμε στο ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου.
Λίγα ακόμη μυστικά:
Το αλεύρι το ρίχνουμε τμηματικά γιατί ίσως πάρει λιγότερο ώστε να μη γίνουν πολύ σκληρά τα κουλουράκια μας. Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε και με λίγου σουσάμι.
Πηγή:https://www.sintagoulis.gr/mpiskota-koyloyria/tragana-moystokoyloyra